ILLUSTRATIES IN OPDRACHT

Inleidende teksten en gedichten van Margreet Jansen.

Kijk en lees...
(scroll down)

Voetstappen

In het kader van dit door Fit-Art ontwikkelde inspiratieproject voor de Stichting Marga Klompé, sprak Prof. Dr. Joris Slaets op dinsdag 30 januari 2018 jl. in theater De Storm over empathie in de zorg.

 
 
Poëzie

Monique uit België schreef: "Mijn vriendin verloor bijna 10 jaar geleden haar 21-jarige zoon (de boezemvriend van mijn dochter) bij een verkeersongeluk. Een van haar hulplijnen om te kunnen leven met dit grote verdriet is poëzie. Ze sprokkelt overal gedichten vandaan. Daarom, als mooi geschenk voor deze dagen…."

 
 
Carpe Diem

“Vanwege de zorg om de gezondheid van mijn jongste, is er soms te weinig tijd en ruimte om mijn dochter van 15 de aandacht en liefde te geven die ook zij zo nodig heeft. Ik voel me daar vaak schuldig over. Ik wil haar op een speciale manier zeggen hoe veel ik van haar houd en hoe trots ik op haar ben…..” schreef een moeder die graag anoniem wil blijven.

 

Lang zal je leven

"Hoe lang ik ook in haar kamertje bleef, ze kwam niet meer terug”. Op 12 februari 2016 verloren Monique en Manuel op het eind van de zwangerschap hun dochtertje Caithlyn, zusje van Jayden. Op 15 februari werd ze geboren. Als bijzonder cadeautje voor haar eerste verjaardag vroeg Monique ons om een gedicht, waarin “het missen, maar ook onze liefde en dromen, zonder einde of begin, vertaald worden in woorden”.

Dit gedicht is voor Caithlyn…

Vaders

Sofie (28) schreef hoe de vader van haar vriendin deze zomer te horen kreeg dat hij maagkanker had en op 28 december, na een zware operatie, is overleden.Het verdriet is ontzettend groot. Je grote, sterke vader opeens zo kwetsbaar zien worden, geen afscheid kunnen nemen en verder moeten leven zonder hem. Hoe doe je dat? Dit gedicht is voor haar...

Hand in hand

Vorig jaar is Thea’s dochter op jonge leeftijd door zelfdoding om het leven gekomen. Haar vriendin vond dat ze deze dagen wel wat extra liefde kon gebruiken, "omdat ze, ondanks het intense gemis, beetje bij beetje niet alleen zichzelf terugvindt, maar ook haar prachtige dochter, die ze elke dag om zich heen voelt”.

Dit gedicht is voor haar en voor alle andere ouders die op deze manier een kind hebben verloren…..

Verbloemen

Jed schreef dat haar man twee jaar geleden op zijn 64e een ernstig herseninfarct kreeg en hoe ze sindsdien als gezin moeten zoeken naar andere manieren om te communiceren. Dat valt hem zo zwaar, dat hij steeds somberder wordt en het leven vaak niet meer ziet zitten.
Wat ze hem zo graag wil laten voelen, is dat ze zo blij is dat ze nog samen zijn en dat ze moeten gaan proberen, hoe moeilijk ook, om in mogelijkheden te gaan denken en niet in wat er niet meer kan. Dit gedicht is voor hen...

Ik droom je

Tweeënhalf jaar geleden verloren zij hun eerste zoon Maeven na ruim 39 weken zwangerschap. Sharon schreef: “Wil je ons woorden geven om te durven voelen?”
Dit gedicht is voor jullie en voor Maeven's broertje Jaivy...

 
 

Samen

Groep 8 van De Brug neemt deze week afscheid van elkaar. Een schoolperiode met fijne, maar ook verdrietige herinneringen. Bij de eindmusical kregen ze een mooi cadeau, dat Margreet en ik samen hebben verzorgd."